Πιπεριές ψητές με φέτα

Πιπεριές ψητές με φέτα - Τα φαγητά της γιαγιάς
Από την εποχή που οι νοικοκυρές, με ελάχιστα υλικά, έκαναν θαύματα.
Ένα πολύ ωραίο, γρήγορο και εύκολο ορεκτικό, που θα τρελάνει τους φίλους της φέτας.
Φτιάξτε το και απολαύστε το με την πρώτη ευκαιρία.

 


Πιπεριές ψητές με φέτα


Υλικά

•    10 πιπεριές, διάφορα χρώματα
•    200 γραμ. φέτα, τρίμματα
•    50 γραμ. κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα, τριμμένο
•    2 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
•    2 κουτ. σούπας γεμάτες στραγγιστό γιαούρτι
•    1 κουτ. γλυκού ρίγανη
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Πλένουμε καλά τις πιπεριές, αφαιρούμε το κοτσάνι, τις κόβουμε στη μέση, βγάζουμε τα σπόρια, τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε σε σχάρα.
Σ᾿ ένα μπολ, ρίχνουμε τα τυριά, τις λιαστές ντομάτες, το γιαούρτι, τη ρίγανη και το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και μ᾿ ένα κουτάλι, τοποθετούμε το μείγμα στις πιπεριές.
Πιπεριές ψητές με φέτα - Τα φαγητά της γιαγιάς
Πιπεριές ψητές με φέτα - Τα φαγητά της γιαγιάς
Ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C για 30' με 35' περίπου, έως ότου μαλακώσουν οι πιπεριές, και ροδίσει η γέμιση.

Τις βγάζουμε και απολαμβάνουμε ένα από τα πιο απλά, αλλά ταυτόχρονα και από τα πιο ωραία ορεκτικά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους