Header Ads

Γαρίδες αχνιστές με σκόρδο

Γαρίδες αχνιστές με σκόρδο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν έχουμε γαρίδες να μαγειρέψουμε, οι επιλογές είναι πάρα πολλές.
Για τους περισσότερους από μας, η πρώτη σκέψη είναι γαριδομακαρονάδα, γαρίδες σαγανάκι, ή γιουβέτσι.
Ένας πιο εύκολος, γρήγορος και εξίσου νόστιμος τρόπος, αλλά όχι πολύ γνωστός, είναι οι αχνιστές γαρίδες.

Γαρίδες αχνιστές με σκόρδο ή ασπρογιάχνι


Υλικά

•    500 γραμ. γαρίδες (καθαρισμένες)
•    4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, ή 3 - 4 φρέσκα σκόρδα σε ροδέλες
•    1½ φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο
•    1½ νεροπότηρο νερό
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Καθαρίζουμε και πλένουμε τις γαρίδες (αναλυτικά εδώ), κι αν θέλουμε, αφήνουμε τα κεφάλια σε μερικές, για περισσότερη γεύση. Τις βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.
Γαρίδες αχνιστές με σκόρδο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Γαρίδες αχνιστές με σκόρδο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό και το σκόρδο και από την ώρα που θα κοχλάσει, το βράζουμε για 5'.
Έπειτα προσθέτουμε τις γαρίδες, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 3' - 5', (ανάλογα με το μέγεθος της γαρίδας).
Οι γαρίδες μας είναι έτοιμες, όταν μείνουν με λίγο ζουμάκι.


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Συγχρόνως με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι έριξα και χυμό από ένα λεμόνι μαζί με μερικές φλούδες του, στα 5 λεπτά έβγαλα τις γαρίδες σ ένα πιάτο και συνέχισα να δέσει ο ζωμός μαζί με λίγο σέλερι, μόλις έδεσε ο ζωμός έβαλα ξανά τις τις γαρίδες (βγάζοντας το τηγάνι από τη φωτιά) κι έβγαλα τις φλούδες από το λεμόνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.