Ένας διαφορετικός, γρήγορος και εύκολος τρόπος για να φτιάξουμε γρανίτες στο σπίτι, είναι να παγώσουμε χυμούς φρούτων, τύπου αμίτα.
Το αποτέλεσμα θα ξετρελάνει τα παιδιά μας και έτσι αποφύγουμε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής, που μπορεί να έχουν οι έτοιμες γρανίτες.
Υλικά
• χυμός φρούτων (έτοιμους ή φρεσκοστυμμένους)
Εκτέλεση
Διαλέγουμε όποιον χυμό μας αρέσει, τον βάζουμε μέσα σε θήκες για γρανίτες ή παγωτό ξυλάκι, κλείνουμε με τα καπάκια τους και αυτό ήταν, τις βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν.
Μετά από 5 - 6 ώρες μπορούμε να τις βγάλουμε από το ψυγείο και να απολαύσουμε τις πιο εύκολες και νόστιμες γρανίτες, που μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε.
Στη φωτογραφία είναι γρανίτες με χυμό πορτοκάλι, βερίκοκο και μήλο, όμως μπορούμε να τις κάνουμε και δίχρωμες ή και τρίχρωμες, αν παγώσουμε τους χυμούς τον έναν μετά τον άλλον, ξεχωριστά την κάθε στρώση.
Το αποτέλεσμα θα ξετρελάνει τα παιδιά μας και έτσι αποφύγουμε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής, που μπορεί να έχουν οι έτοιμες γρανίτες.
Γρανίτα πορτοκάλι, βερίκοκο, μήλο, με έτοιμους χυμούς
Υλικά
• χυμός φρούτων (έτοιμους ή φρεσκοστυμμένους)
Εκτέλεση
Διαλέγουμε όποιον χυμό μας αρέσει, τον βάζουμε μέσα σε θήκες για γρανίτες ή παγωτό ξυλάκι, κλείνουμε με τα καπάκια τους και αυτό ήταν, τις βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν.
Μετά από 5 - 6 ώρες μπορούμε να τις βγάλουμε από το ψυγείο και να απολαύσουμε τις πιο εύκολες και νόστιμες γρανίτες, που μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε.
Στη φωτογραφία είναι γρανίτες με χυμό πορτοκάλι, βερίκοκο και μήλο, όμως μπορούμε να τις κάνουμε και δίχρωμες ή και τρίχρωμες, αν παγώσουμε τους χυμούς τον έναν μετά τον άλλον, ξεχωριστά την κάθε στρώση.
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.