Ένα ωραίο, εύκολο και πολύ νόστιμο φαγάκι, που έχει το πλεονέκτημα να μην μας θέλει συνεχώς από πάνω του.
Απίστευτα γευστικό, είναι η χαρά των παιδιών, ειδικά των πολύ μεγάλων!
Το μυστικό είναι να βρούμε ωραία, χωριάτικα λουκάνικα, το αποτέλεσμα γίνεται απλά καταπληκτικό!
Υλικά
• 4 χωριάτικα λουκάνικα
• 2 μεγάλες ντομάτες σε τέταρτα
• 4 ντομάτες τριμμένες ή στο μούλτι
• 4 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
• 2 μελιτζάνες κομμένα στα τρία
• 3 κολοκυθάκια κομμένα στα τρία
• 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε τέταρτα
• 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε τέταρτα
• 2 καρότα κομμένα στα έξι
• 2 μέτρια κρεμμύδια σε χοντρές φέτες
• 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα δύο
• ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
• 1 κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη
• ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Απίστευτα γευστικό, είναι η χαρά των παιδιών, ειδικά των πολύ μεγάλων!
Το μυστικό είναι να βρούμε ωραία, χωριάτικα λουκάνικα, το αποτέλεσμα γίνεται απλά καταπληκτικό!
Λουκάνικα χωριάτικα με λαχανικά στη γάστρα
Υλικά
• 4 χωριάτικα λουκάνικα
• 2 μεγάλες ντομάτες σε τέταρτα
• 4 ντομάτες τριμμένες ή στο μούλτι
• 4 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
• 2 μελιτζάνες κομμένα στα τρία
• 3 κολοκυθάκια κομμένα στα τρία
• 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε τέταρτα
• 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε τέταρτα
• 2 καρότα κομμένα στα έξι
• 2 μέτρια κρεμμύδια σε χοντρές φέτες
• 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα δύο
• ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
• 1 κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη
• ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα λουκάνικα και τα βάζουμε στη γάστρα. Στη συνέχεια πλένουμε τα λαχανικά, τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε κι αυτά στη γάστρα. Ρίχνουμε το λάδι, τη ρίγανη, το βούτυρο, το χυμό ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. |
|
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 1
ώρα και στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο
για άλλη μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει το φαγητό μας και να
μείνει με τη σάλτσα του. -- Εάν θέλετε μπορείτε να το φτιάξετε και σε ταψί, μόνο που στο πρώτο μισάωρο, πρέπει να το έχετε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Μερίδες: 4 |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.