Header Ads

Κριθαράκι σούπα κοκκινιστή

Κριθαράκι σούπα κοκκινιστή - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»

Ένα πρόχειρο, αλλά πολύ νόστιμο και θρεπτικό φαγητό, που έχει μεγαλώσει πάρα πολλές γενιές Ελλήνων. Φτιαγμένο με κρεατόζουμο, είναι το καλύτερο και πιο υγιεινό πιάτο, που μπορούμε να ετοιμάσουμε για τα παιδιά μας ή για μας. Βεβαίως και χωρίς ζωμό, εξαιρετικό γίνεται και πάλι.

Κριθαράκι σούπα κοκκινιστή με κρεατόζουμο


Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.



Υλικά

•   1 φλυτζ. τσαγιού κριθαράκι
•   2 ώριμες ντομάτες στο μούλτι
•   1 κουτ. σούπας γεμάτη πελτέ ντομάτας
•   6 φλυτζ. τσαγιού ζωμό κρέατος ή ίδια ποσότητα νερού
•   1 κύβο κρεατικών (κοτόπουλο ή μοσχάρι), αν δεν βάλουμε ζωμό
•   ⅓  φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•   1 πρέζα ζάχαρη
•   αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ζωμό, μαζί με τον πελτέ, τις ντομάτες, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Αφού πάρουν μια βράση, προσθέτουμε το κριθαράκι.
Κριθαράκι σούπα κοκκινιστή - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κριθαράκι σούπα κοκκινιστή - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ανακατεύουμε καλά μέχρι ν' αρχίσει πάλι ο βρασμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και αφήνουμε να βράσει, για 10'- 15' περίπου, ώσπου να χυλώσει, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να μην μας κολλήσει.

Όταν ετοιμαστεί, σερβίρουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω, κι αν θέλουμε τη συνοδεύουμε με καψαλισμένο ψωμί και βαρελίσια φέτα.

Δείτε επίσης: Φιδές σούπα με τηγανιτό ψωμί

Δημοσίευση σχολίου

19 Σχόλια

  1. εγω τσιγαρίζω κρεμύδι με λάδι , μετά ρίχνω το κριθαράκι να τσιγαριστεί λίγο , νερό , ντοματα και ανακατευω συνεχεια μέχρι να γίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρα πολυ ωραια συνταγή. Η κουζινα μύρισε σαν της γιαγιάς μου. Ωραιες αναμνησεις, να ειστε καλα!

      Διαγραφή
    2. Φίλη μου ευχαριστώ, κι εσύ να είσαι καλά.

      Διαγραφή
  2. αν βαλω ζωμος λαχανικων θα αλλαξει η γευση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίδα μου μπορείς να το φτιάξεις με ζωμό λαχανικών, απλά δεν θα έχει γεύση από κρέας.

      Διαγραφή
  3. το κρεας ποση ωρα το αφηνουμε να βρασει για να παρουμε τον ζωμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή η συνταγή για πόσα άτομα βγαίνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλη μου τα υλικά αυτά είναι για 4 άτομα. Για να μπορείς να υπολογίζεις, πάει 1 φλυτζάνι του καφέ κριθαράκι για κάθε άτομο.

      Διαγραφή
  5. Καλησπερα, πολυ ωραια συνταγη, ηταν οτι χρειαζομουν μιας και ειμαι κρυωμενος. Μια ερωητηση, γιατι δεν σκεπαζετε το τσικαλι με το καπακι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Σταύρο περαστικά. Χαίρομαι που σου αρέσει η συνταγή, κι ελπίζω να σε βοήθησε με το κρυολόγημα. Όσο για το καπάκι, αν θέλεις, μπορείς να το βάλεις στην κατσαρόλα, αλλά όχι τελείως κλειστό, γιατί θα σου φουσκώσει η σούπα και θα χυθεί.

      Διαγραφή
  6. Όμορφη και απλή ελληνική συνταγή... Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελεια συνταγη ...ευχαριστουμε 😍

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητη κα Νικολαου εγινε τελεια. Σας ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν λεμε ντοματα,δεν γινεται με ντοματοχυμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την φρέσκια ντομάτα με έτοιμο ντοματοχυμό, αλλά η γεύση δεν θα είναι ίδια.

      Διαγραφή
  10. Απαντήσεις
    1. Φίλη μου βάζουμε 6 φλυτζάνια του τσαγιού ζωμό κρέατος ή ίδια ποσότητα νερού.

      Διαγραφή
  11. Μου θυμίσατε το φαγητό τις γιαγιακας μου .... ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.