Πρόκειται για το κλασικό κι αγαπημένο κοτόπουλο με πατάτες στη γάστρα, που του έχουμε προσθέσει αρκετή κέτσαπ και λίγο ξύδι.
Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ νόστιμο κοτόπουλο, με γεύση που θυμίζει ανατολίτικη κουζίνα, χωρίς όμως να είναι γλυκόξινο.
Και αρέσει πολύ στα παιδιά!
Υλικά
• 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
• 1½ κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
• 1 κρασοπότηρο κέτσαπ
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 φλυτζ. καφέ κρασί
• 2 κουτ. σούπας ξύδι
• 1 πιπεριά κέρατο
• 5 - 6 σκελίδες σκόρδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ νόστιμο κοτόπουλο, με γεύση που θυμίζει ανατολίτικη κουζίνα, χωρίς όμως να είναι γλυκόξινο.
Και αρέσει πολύ στα παιδιά!
Κοτόπουλο με πατάτες και κέτσαπ στη γάστρα
Υλικά
• 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
• 1½ κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
• 1 κρασοπότηρο κέτσαπ
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 φλυτζ. καφέ κρασί
• 2 κουτ. σούπας ξύδι
• 1 πιπεριά κέρατο
• 5 - 6 σκελίδες σκόρδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το κοτόπουλο, το πλένουμε πολύ προσεκτικά, το κόβουμε σε μερίδες και το βάζουμε στη γάστρα. Το αλατοπιπερώνουμε και το αλείφουμε με το ξύδι και την κέτσαπ. |
|
Στη συνέχεια, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σ' ένα μπολ, τις αλατοπιπερώνουμε και τις τοποθετούμε ανάμεσα στα κομμάτια του κοτόπουλου. Προσθέτουμε τα σκόρδα χοντροκομμένα, την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες, περιχύνουμε με το λάδι και ρίχνουμε το κρασί. |
|
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 1 - 1½ ώρα, μέχρι το φαγητό να ροδίσει. Αν όταν ξεσκεπάζουμε τη γάστρα δούμε ότι το φαγητό μας δεν έχει πιει τα ζουμιά του, ή δεν έχει ροδοκοκκινίσει αρκετά, μπορούμε να το ψήσουμε για λίγο ακόμα, χωρίς να σκεπάσουμε τη γάστρα. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.