Ένας εξαιρετικός τρόπος για να φάνε το μπρόκολο και το κουνουπίδι, ακόμη και όσοι δεν τα συμπαθούν ιδιαίτερα.
Είναι ένα φαγάκι που γίνεται εύκολα, πάρα πολύ γρήγορα και έχει υπέροχη γεύση. Επιπλέον, αν αφαιρέσουμε τα λουκάνικα, γίνεται ένα πρώτης τάξεως νηστίσιμο και χορταστικό πιάτο.
Μπρόκολο και κουνουπίδι με λουκάνικα στη γάστρα
Υλικά
• 2 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες
• 1 μπρόκολο
• 1 μικρό κουνουπίδι
• 2 μεγάλες πατάτες χοντροκομμένες
• 3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
• 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
• 2 καρότα σε ροδέλες
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 κουτ. σούπας γεμάτη ντοματοπελτέ
• 1 πρέζα ζάχαρη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Είναι ένα φαγάκι που γίνεται εύκολα, πάρα πολύ γρήγορα και έχει υπέροχη γεύση. Επιπλέον, αν αφαιρέσουμε τα λουκάνικα, γίνεται ένα πρώτης τάξεως νηστίσιμο και χορταστικό πιάτο.
Μπρόκολο και κουνουπίδι με λουκάνικα στη γάστρα
Υλικά
• 2 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες
• 1 μπρόκολο
• 1 μικρό κουνουπίδι
• 2 μεγάλες πατάτες χοντροκομμένες
• 3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
• 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
• 2 καρότα σε ροδέλες
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 κουτ. σούπας γεμάτη ντοματοπελτέ
• 1 πρέζα ζάχαρη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι απ᾿ τα εξωτερικά φύλλα, τα κόβουμε στα τέσσερα, αφαιρούμε το σκληρό μέρος απ᾿ τα κοτσάνια, τα χωρίζουμε σε μπουκετάκια και τα πλένουμε πολύ καλά, με άφθονο νερό. | |
Βάζουμε το
ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κουνουπίδι, τα
κρεμμύδια, τα καρότα, τα σκόρδα, τις πατάτες και τα λουκάνικα. Τα σωτάρουμε ανακατεύοντάς τα προσεκτικά, με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γυαλίσουν και να πάρουν λίγο χρώμα. |
|
Έπειτα προσθέτουμε το μπρόκολο, τον μαϊντανό, την
ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε την κατσαρόλα με τα λαχανικά μας στη γάστρα, προσθέτουμε μισό έως ένα κρασοπότηρο νερό (εξαρτάται από το πόσο καλά σφραγίζει η γάστρα μας) και τη σκεπάζουμε με το καπάκι της. |
|
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 - 200°C για 40' - 45' περίπου, μέχρι να βράσουν τα λαχανικά μας και να πάρουν χρώμα. -- Η θερμοκρασία και ο χρόνος ψησίματος είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από την ένταση της κουζίνας μας. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.