Μια πολύ πλούσια τυρόπιτα, με υπέροχο τραγανό φύλλο και εξαιρετική γεύση, χάρη στα μοναδικά τυριά και το γιαούρτι που περιέχει.
Είναι πολύ εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της, ιδανική για νέες μαγείρισσες, φοιτητές, αλλά και εργένηδες.
Ότι πρέπει για τη λιγούρα!
Υλικά
• 450 γραμ. τρίμματα και αλμύρα από βαρελίσια φέτα ή φέτα τριμμένη
• 100 γραμ. μυζήθρα ανάλατη φρέσκια
Είναι πολύ εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της, ιδανική για νέες μαγείρισσες, φοιτητές, αλλά και εργένηδες.
Ότι πρέπει για τη λιγούρα!
Τυρόπιτα με τυροτρίμματα ή βαρελίσια φέτα, ανθότυρο, κασέρι και γιαούρτι
Υλικά
• 450 γραμ. τρίμματα και αλμύρα από βαρελίσια φέτα ή φέτα τριμμένη
• 100 γραμ. μυζήθρα ανάλατη φρέσκια
• 200 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
• 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
• 2 φύλλα σφολιάτας (1 πακέτο)
• 2 κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη λιωμένη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• φυτίνη ή μαργαρίνη για το ταψί και τα φύλλα
Εκτέλεση
Σ᾿ ένα μπολ λιώνουμε μ᾿ ένα πηρούνι ή με το χέρι τη μυζήθρα, προσθέτουμε τη φέτα, το κασέρι, τα ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται αλατίζουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε πιπέρι, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το λιωμένο βούτυρο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας. |
|
Βουτυρώνουμε καλά
ένα ταψάκι Ν°30, (διαμ 30 εκ.) και στρώνουμε τη σφολιάτα (αν η σφολιάτα
είναι μικρότερη από το ταψί, κόβουμε από τα περισσεύματα και
συμπληρώνουμε). Έπειτα ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και την απλώνουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού. |
|
Σκεπάζουμε με τη δεύτερη σφολιάτα και ενώνουμε τα δύο φύλλα, κάνοντας κόθρο γύρω - γύρω. Αλείφουμε το πάνω φύλλο με μαργαρίνη και το χαράζουμε σε κομμάτια. Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στους 170°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 30΄- 35΄ λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο. |
|
Όταν είναι έτοιμη η τυρόπιτα, τη βγάζουμε απ᾿ το φούρνο, την αφήνουμε να σταθεί 5΄- 10', την κόβουμε και την απολαμβάνουμε. -- Τρίμματα βαρελίσιας φέτας με άλμη (δηλαδή ότι μένει μέσα στα βαρέλια με φέτα όταν αδειάζουν), εμείς εδώ στην Πάτρα, βρίσκουμε σε τοπικά σούπερ μάρκετ. Αν δεν βρούμε, μπορούμε να τρίψουμε μια πικάντικη βαρελίσια φέτα και είμαστε εντάξει. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.