Header Ads

Κοτόπουλο με μπέικον στη γάστρα

Κοτόπουλο με μπέικον στη γάστρα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μια πολύ ωραία συνταγή, ιδανική για να γίνει το κοτόπουλό μας, τρυφερό, ζουμερό και πολύ νόστιμο.
Γίνεται εύκολα, γρήγορα και επειδή το ψήνουμε στη γάστρα, μπορούμε να το κάνουμε όσο ξεροψημένο θέλουμε. Βάζουμε μαζί και λίγες πατατούλες και το αποτέλεσμα; Όνειρο!


Κοτόπουλο με μπέικον στη γάστρα


Υλικά

•    6 μερίδες κοτόπουλο
•    6 φέτες μπέικον
•    7 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
•    1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
•    1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
•    3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
•    120 γραμ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι σε μπαστούνια
•    1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
•    1 κρασοπότηρο κρασί
•    ρίγανη - θυμάρι
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Ετοιμάζουμε από το βράδυ μαρινάδα, βάζουμε μέσα το κοτόπουλο, το ανακατεύουμε, το σκεπάζουμε και το φυλάμε στο ψυγείο.

Την άλλη μέρα, βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα, το πλένουμε καλά, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και το βάζουμε σ᾿ ένα μπολ.
Του ρίχνουμε το μισό λάδι, το αλατοπίπερο, το θυμάρι και τ᾿ ανακατεύουμε καλά.
Κοτόπουλο με μπέικον στη γάστρα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κοτόπουλο με μπέικον στη γάστρα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Παίρνουμε ένα - ένα τα κομμάτια του κοτόπουλου και στο κάθε κομμάτι βάζουμε, μια ροδέλα απ᾿ την κάθε πιπεριά, μια φέτα σκόρδο, ένα κομμάτι γραβιέρα, τα τυλίγουμε προσεκτικά, με μια φέτα μπέικον και τα τοποθετούμε στη γάστρα.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες, τους ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και ό,τι άλλο υλικό μας έχει περισσέψει, τις ανακατεύουμε καλά και τις τοποθετούμε στη γάστρα, ανάμεσα στο κοτόπουλο.
Κοτόπουλο με μπέικον στη γάστρα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κοτόπουλο με μπέικον στη γάστρα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ρίχνουμε το κρασί σε μια άκρη, σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις, τελευταία σχάρα, για 80'- 90΄ περίπου.
Ανοίγουμε τη γάστρα και αν το κοτόπουλο δεν έχει ροδίσει καλά, την ξαναβάζουμε στο φούρνο για λίγο, χωρίς καπάκι, να πιεί το παραπανίσιο ζουμί, αν υπάρχει και να μείνει με το λάδι του.

-- Δεν ξεχνάμε, όταν διαχειριζόμαστε κοτόπουλο, να καθαρίζουμε και να απολυμαίνουμε με σαπούνι και δυνατό ξύδι, τα χέρια μας, τα σκεύη και τους χώρους της κουζίνας που χρησιμοποιήσαμε.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια