Ένα από τα φαγητά που αρέσει πάρα πολύ στα παιδιά, αλλά και στους μεγάλους.
Είναι ένα πολύ νόστιμο και εξαιρετικά εμφανίσιμο πιάτο, ιδανικό για να στολίσει το γιορτινό μας, τραπέζι.
Φτιάξτε το, για τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά και χαρείτε το, με τους αγαπημένους σας.
Υλικά
• 1200 γραμ. χοιρινό
• 800 γραμ. πιπεριές πολύχρωμες σε λωρίδες
• 20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
• 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• ½ λεμόνι (το χυμό του)
• 1 κρασοπότηρο κρασί
• 1 - 2 φλυτζ. τσαγιού νερό
• ½ κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μαρινάδα
• 1 λίτρο φρέσκο γάλα
Εκτέλεση
Είναι ένα πολύ νόστιμο και εξαιρετικά εμφανίσιμο πιάτο, ιδανικό για να στολίσει το γιορτινό μας, τραπέζι.
Φτιάξτε το, για τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά και χαρείτε το, με τους αγαπημένους σας.
Χοιρινό με πιπεριές και δαμάσκηνα
Υλικά
• 1200 γραμ. χοιρινό
• 800 γραμ. πιπεριές πολύχρωμες σε λωρίδες
• 20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
• 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• ½ λεμόνι (το χυμό του)
• 1 κρασοπότηρο κρασί
• 1 - 2 φλυτζ. τσαγιού νερό
• ½ κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μαρινάδα
• 1 λίτρο φρέσκο γάλα
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά το κρέας, το κόβουμε σε κομμάτια, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και το βάζουμε σ᾿ ένα μπολ. Ρίχνουμε γάλα μέχρι που να το σκεπάζει και το βάζουμε στο ψυγείο από βραδύς. |
|
Την άλλη μέρα, βγάζουμε το κρέας από το γάλα, (το οποίο πετάμε), το πλένουμε και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί. Σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε, μέχρι να ροδίσει ελαφρά. |
|
Κατόπιν προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι, τα σοτάρουμε για 5' περίπου, μέχρι να γίνουν διάφανα και τα σβήνουμε με το κρασί. | |
Όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1 - 2 φλυτζάνια νερό περίπου. (Το νερό να σκεπάζει το κρέας). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 35΄- 40΄ περίπου, μέχρι να βράσει το κρέας, (εξαρτάται από το πόσο τρυφερό είναι). Εάν χρειαστεί νερό, συμπληρώνουμε. |
|
Έπειτα προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, το χυμό του λεμονιού και το κορν φλάουρ, που το ᾿χουμε διαλύσει σε λίγο νερό. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 10΄ περίπου ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν τα δαμάσκηνα και να χυλώσει η σάλτσα μας. Το σερβίρουμε σκέτο ή με πατάτες τηγανιτές ή ριζότο. |
1 Σχόλια
Πολυ νόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.